• Nieuws

Creëer de toekomst van het onderwijs: denk mee over gegevensuitwisseling voor het onderwijs!

Combineren van gesloten en open leermateriaal, zodat je de optimale mix voor leerlingen en studenten kunt creëren. Inzicht geven in de voortgangsgegevens en toetsresultaten van leerlingen en studenten, zodat leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten beter kunnen bepalen welk leermateriaal ze nodig hebben. Veilig en flexibel toetsen en examens afnemen. Binnenkort gaan drie werkgroepen van start om deze doelen te bereiken. Wil jij hieraan bijdragen? Denk mee over gegevensuitwisseling voor het onderwijs en word lid van een van onze werkgroepen.

Afsprakenstelsel

Binnen het programma Edu-V maken scholen en leveranciers onderling afspraken – een afsprakenstelsel – die de eenvoudige, veilige en betrouwbare toegang tot en gebruik van digitale onderwijsmiddelen regelen.

Vorig jaar hebben de initiatiefnemers van Edu-V (sector- en brancheorganisaties in het primair, voorgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs) de basis gelegd voor het afsprakenstelsel en de prioriteiten vastgesteld. De vraag was: welke afspraken moeten als eerste worden gemaakt om de meest urgente uitdagingen aan te pakken, waarmeescholen in de dagelijkse praktijk worden geconfronteerd.

Werkgroepleden gezocht voor…

Enkele werkgroepen zijn al gestart; binnenkort volgen drie nieuwe werkgroepen:

Deze werkgroepen zullen zich richten op het ontwikkelen van afspraken die deze thema’s vooruit gaan helpen. We zijn daarvoor op zoek naar mensen die hieraan willen bijdragen.

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan snel aan voor onze werkgroepen.