Werkgroep 'uitwisseling summatieve toetsresultaten'

Beter inzicht in summatieve toetsresultaten van leerlingen en studenten en minder administratiedruk. Dat zijn de belangrijkste doelen van de nieuwe werkgroep ‘Uitwisseling summatieve toetsresultaten’ van Edu-V. Voor deze werkgroep zijn we op zoek naar werkgroepleden. Is dit iets voor jou? Meld je dan voor 21 april a.s. aan!

Wat wil de werkgroep met de afspraken bereiken?

  • Nieuwe afspraken maken over het gebruik van standaarden voor de gegevensuitwisseling van toetsresultaten tussen leveranciers van toetssystemen en cijferadministraties.
  • Leveranciers stimuleren om de afspraken te implementeren. Zodat straks scholen veel minder tijd kwijt zijn aan administratie.

Wat is jouw rol als werkgroeplid?

Je maakt specifieke afspraken over hoe de koppelingen voor de resultatenuitwisseling tot stand komen, zoals berichtdefinities, koppelvlakspecificaties, gebruik standaarden en implementatie.

Voor het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs zijn er al standaarden voor het uitwisselen van resultaten. Deze vormen input voor het ontwikkelen van afspraken die zoveel mogelijk sectoroverstijgend zijn.

Jeuken je handen om deze uitdaging beet te pakken?

Heb je ervaring met en kennis van huidige standaarden voor uitwisseling van summatieve toetsresultaten? En ben je binnenkort voor een periode van 6 tot 9 maanden een aantal uur per maand beschikbaar om samen met andere leden te werken aan de totstandkoming van de afspraken? Meld je dan voor 21 april a.s. hieronder aan.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan deze werkgroep kan niet meer.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Marcel Dol, adviseur werkgroepen.