Werkgroep 'Evalueren leervoortgang en -resultaten'

Inzicht geven in de voortgangsgegevens en leerresultaten van studenten en leerlingen, om de volgende stap in het leerproces beter te kunnen bepalen. Dat is het belangrijkste doel voor de nieuwe werkgroep ‘Evalueren leervoortgang en -resultaten’ van Edu-V. Voor deze werkgroep zijn we op zoek naar werkgroepleden. Is dit iets voor jou? Meld je dan voor 30 juli a.s. aan!

Wat wil de werkgroep bereiken?

  • Overeenstemming over de definitie van voortgangsgegevens, de praktijksituatie(s) waarin voortgangsgegevens uitgewisseld worden en de meerwaarde en haalbaarheid van uitwisseling voor het onderwijs.
  • Afspraken maken over het gebruik van standaarden voor de gegevensuitwisseling van voortgangsgegevens en leerresultaten tussen leveranciers van leermaterialen en dashboards.
  • Leveranciers stimuleren om de afspraken te implementeren.

Wat is jouw rol als werkgroeplid?

Je onderzoekt de mogelijkheden en meerwaarde van het uitwisselen van leervoortgang en – resultaten, bijvoorbeeld door huidige oplossingen te analyseren. Vervolgens ontwerp je afspraken over hoe de koppelingen voor de uitwisseling van voortgangsgegevens en resultaten tot stand kan komen, zoals berichtdefinities, koppelvlakspecificaties, gebruik standaarden en implementatie.

Jeuken je handen om deze uitdaging beet te pakken?

Heb je ervaring met en kennis van huidige standaarden voor uitwisseling van voortgangsgegevens en resultaten? En ben je binnenkort voor een periode van 6 tot 9 maanden een aantal uur per maand beschikbaar om samen met andere leden te werken aan de totstandkoming van de afspraken? Meld je dan voor 30 juli a.s. hieronder aan.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan deze werkgroep kan niet meer. 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Marcel Dol, adviseur werkgroepen.