• Nieuws

Final call: meld je vóór 1 juli aan voor de najaarsrelease van Edu-V

Wist je dat al 50 leveranciers zich hebben aangemeld voor een Edu-V keurmerk, voor deelname aan het Edu-V ecosysteem? Hoort jouw organisatie daar al bij? Gefeliciteerd! Staat dit nog op je to-do lijst? Zorg dan dat je je vóór 1 juli aanmeldt voor de najaarsrelease.

Daarmee zet ook jij een stempel op digitale gegevenswisseling in het onderwijs, en maken we samen het onderwijs flexibel én toekomstbestendig. 

Word onderdeel van échte verandering 

  • Minder barrières Dankzij heldere afspraken over gegevensuitwisseling maak je als leverancier eenvoudig koppelingen met producten van andere aanbieders. Waardoor je eenvoudig nieuwe producten kunt aanbieden aan scholen of bestaande producten kunt verbeteren. 
  • Besparing van tijd en kosten Edu-V heeft in een afsprakenstelsel vastgelegd hoe leveranciers binnen het ecosysteem onderling data delen, bijvoorbeeld over gegevensbeveiliging. Bilaterale afspraken zijn niet meer nodig. Dit bespaart tijd en hoge kosten. 
  • Meer inzicht Met de Edu-V keurmerken maak je als leverancier duidelijk voor welke gegevensdiensten je gekwalificeerd bent. En dat je voldoet aan de afgesproken privacy- en security-eisen. 
  • Gelijk speelveld Er zijn geen jaarlijkse kosten voor deelname en geen kosten voor de uitwisseling van data, alleen beheerkosten van de koppelingen. Dit geeft kleine, middelgrote en grote leveranciers dezelfde kansen in een verbeterde, transparante markt. 
  • Innovatiemogelijkheden Leveranciers die zijn aangesloten op het ecosysteem van Edu-V kiezen voor de kracht van het delen van data. Het ecosysteem van Edu-V kan bijvoorbeeld meer inzicht in de voortgang van het leerproces van leerlingen en studenten geven en informatie over welke leermiddelen hierbij goed aansluiten. Dit geeft leveranciers nieuwe kansen op het gebied van productontwikkeling en innovatie voor het onderwijs. 

Van distributeurs, uitgevers tot softwareleveranciers: we zien een mooie mix van aangesloten leveranciers ontstaan. Zowel in omvang, als in de diversiteit van het type leveranciers. Daar hoor jij toch ook bij?   

Waarom is aanmelden voor 1 juli zo belangrijk?  

Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor Edu-V. Maar slechts tweemaal per jaar kun je aantonen dat jouw product voldoet aan de afspraken voor een Edu-V keurmerk. De deadline voor aanmelden voor de najaarsrelease van dit jaar is 1 juli. 

Voordat je weet is het 1 juli. Wacht dus niet te lang en meld je aan >