• Nieuws

Co-creatie van start: ontwerpkaders in voorbereiding

Begin volgend jaar starten werkgroepen van Edu-V met het maken van afspraken. Ter voorbereiding hierop heeft Edu-V eind november een architectenraad in het leven geroepen. Deze raad gaat de basis leggen voor het werk van de werkgroepen, opdat de werkgroepen (technisch) goede afspraken maken.

De Edu-V Architectenraad start onder andere met het ontwikkelen van ontwerpkaders, zoals architectuurstandaarden. Deze kaders maken het straks mogelijk dat gegevens technisch gezien makkelijker kunnen worden uitgewisseld en systemen aan elkaar kunnen worden gekoppeld. De architectenraad zal de werkgroepen adviseren bij hun werk en toetsen of de uitkomsten van de werkgroepen passen bij de ontwerpkaders.

De architectenraad bestaat uit experts op het gebied van informatiearchitectuur van scholen en leveranciers. Op de foto ziet u van links naar rechts: Clifton Cunningham (chief technology officer van Infinitas Learning), Vincent Jansen (stelselarchitect bij INNOPAY), Remco de Boer (lead information architect bij Edustandaard), Koen Voermans (product owner bij Edu-V) en Dirk Linden (chief technology officer bij Kennisnet).