Werkgroep ‘Verwerven en in gebruik nemen van digitale leermiddelen’

Beter inzicht in het aanbod van digitale leermiddelen en deze eenvoudig en flexibel in gebruik nemen. Dat zijn de belangrijkste doelen van de nieuwe werkgroep ‘Verwerven en gebruik digitale leermiddelen’ van Edu-V. Voor deze werkgroep zijn we op zoek naar werkgroepleden. Is dit iets voor jou? Meld je dan voor 21 april a.s. aan!

Wat wil de werkgroep met de afspraken bereiken?  

  • Leveranciers en scholen maken onderling nieuwe afspraken over het verwerven en in gebruik nemen van digitale leermiddelen, zodat scholen beter inzicht krijgen in het aanbod en beter het gebruik van leermiddelen kunnen evalueren of flexibiliteit kunnen aanbrengen in de manier waarop leermiddelen worden afgenomen. 
  • Leveranciers en scholen stimuleren om de afspraken te implementeren. Zodat straks scholen veel minder tijd kwijt zijn aan het verkrijgen van de juiste gegevens over hun bestellingen, en leermiddelen sneller in gebruik kunnen nemen. En minder tijd kwijt zijn aan administratie. 

Wat is jouw rol als werkgroeplid?  

Je maakt specifieke afspraken over het verwerven en in gebruik nemen van digitale leermiddelen, zoals berichtdefinities, koppelvlakspecificaties, gebruik standaarden en implementatie. Je denkt en praat mee, geeft feedback op concept afspraken, legt deze voor ter toetsing aan de klankbordgroep, past deze eventueel aan, en legt de afspraken voor ter besluitvorming. 

Jeuken je handen om deze uitdaging beet te pakken? 

Heb je ervaring met en kennis van bestaande afspraken over het verwerken en in gebruik nemen van leermiddelen in de onderwijssector. En ben je binnenkort voor een periode van 9 tot 12 maanden een aantal uur per maand beschikbaar om samen met andere leden te werken aan de totstandkoming van de afspraken? Meld je dan voor 21 april a.s. hieronder aan. 

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan deze werkgroep kan niet meer. 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Marcel Dol, adviseur werkgroepen.